maandag 25 mei 2009

kippen houden de wacht op een antieke kast


Deze antieke kast staat nog steeds in originele staat in de woonkamer,achter de "raampjes" staat een oud servies voor de sier, onderin de kast staan de steriotoren en dvd- speler en bewaren we daar cd's , dvd's en een hoop "troep", je ziet het immers toch niet. Ik heb lang getwijfelt of ik de kast wit zou verven maar heb besloten het toch niet te doen.Omdat de kast al behoorlijk op leeftijd is ,is het verval al aardig ingetreden(grote kieren end.)Wanneer ik de kast wit maak zullen die kieren end. nog meer opvallen en ik weet op voorhand al dat ik me daar behoorlijk aan ga storen.Wat ook meespeelt is dat ik heel graag een oude servieskast wil waar ik al mijn servies in het zicht kan zetten en daar zal deze kast dan voor moeten wijken.

Met deze kippen is onze liefde voor kippen begonnen, zij zitten nog steeds op een plaid te broeden bovenop de kast, inmiddels hebben we 3 levende kippen die behalve gezelligheid ook een hoop"leven" en eieren met zich meebrengen.

13 opmerkingen:

 1. ZO is de kast toch ook mooi. Niet alles hoeft wit te zijn, toch? Ook ik vind kippen ZO gezellig!! Dat getok en gekakel, lol.

  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. grappig dat we allemaal zo verschillend zijn. ik vind dat juist zo`n charme hebben dat juist die kieren enzo opvallen door de kast te witten. maar als je toch van plan bent om een servieskast aan te schaffen dan zou ik die moeite niet doen om dit te verven, want het is een heus karwei! en wat zijn je kippen schattig, staat erg leuk op de kast!
  groetjes,
  jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik vind de kast zo erg mooi, niet alles hoeft wit toch ??
  authentiek is ook mooi, al zouden die kieren mij weer niks kunnen schelen, dat vind ik ook z'n charme hebben (daaraan zie je dat de kast doorleefd en echt oud is)
  is het de bedoeling dat je deze kast weg doet voor een andere kast ?? krijg je daar geen spijt van ??
  vind het een mooi plaatje zo in de kamer !
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou ook twijfelen hoor...wit of niet wit. Maar vind hem in deze staat toch ook wel erg mooi.
  En waarom zou je deze kast wegdoen? Er kan toch juist lekker veel in wat uit het zicht is nu?
  En kippen zijn leuk!!!
  Groetjes,
  Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo,
  ik vind je kast prachtig en het grenen geeft ook juist nog weer een warm tintje aan het geheel . Het leuke van zo'n kast is dat je nog iets uit kunt stallen maar dat de rest uit zicht blijft.
  Fijne dag nog ,
  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marjan, Wat weer een leuke post. Ik vind je kast zo ook heel mooi staan, maar zou me ook niet storen aan kieren, dat past bij zo'n oude kast en heeft zo zijn charmes.
  Je kippen staan heel mooi op de plaid en je servies vind ik prachtig.
  Mooie plaatjes weer.
  Fijne dag.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marjan,je kast is heel mooi,zowel in deze kleur als in wit denk ik.Ik zou het ook heel moeilijk vinden.En aan kieren en gaten moet je je nooit storen dat zijn juist de charmes van een oude kast.Schattig serviesje heb je ook en de kipjes zijn reuze gezellig.
  Groetjes Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gewoon rustig over nadenken tot je weet wat je wilt.. Het staat zo ook gezellig! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moeilijk he om te kiezen welke kleur je het laat, zo heb ik ook een antieke grenen spekkast staan die ik misschien wit wil verven, maar nu eerst maar de tafel, hier ben ik nu mee bezig. Hij is wel heel mooi je kast en zo met het bloemenserviesje erin, schattig.
  En het is ook weer heel veel werk, vooral als hij in de was heeft gestaan.
  groetjes, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je moet nooit iets doen als je nog niet zeker van je zaak bent. Ik zelf vind kieren ed nooit erg. Maar dat servies zal wel mooi staan in een servieskast.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Puur, puur puur. Ik hou er zo van, gewoon in orginele pure staat. Zonde om alles te witten.
  Tja ieder is weer anders.
  Mocht je servies in het zicht willen dan kun je nog overwegen om de panelen er uit te zagen en dan glas of gaas ervoor. Maar ook goed over denken hoor want dan is ie niet meer in originele staat natuurlijk.
  Kleine, gratis tip van Bonjade

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kast hoor, ik ga ook voor wat hier al eerder is genoemd: haal de panelen eruit en doe er glas in. Zo krijgt die een mooi nieuw leven. Oeps ik ga wel voor wit, heerlijk fris en met glazen panelen, komt je servies zo mooi uit! Succes en fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hi, I love your blog, I have a blog on tb craft in general and now I'm offering my readers to download the magazine found the net, http://agulhaetricot.blogspot.com, visit me, and also appears in my online shop Maison Carré by Tita, http://maisontitacarre.blogspot.com, kiss.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie,kom je nog eens langs?
Lieve groet Marjan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails