maandag 12 oktober 2009

Tasje…

016

Dit theekastje staat in de hal, het is van mijn opa en oma geweest, ik bewaar er goede herinneringen aan. Mijn oma had altijd een rood trommeltje gevuld met snoepjes op dit kastje staan, daar mochten wij altijd wat uitpakken en wij ( mijn broer en ik) kwamen dagelijks omdat opa en oma maar een paar huizen bij ons vandaan woonden, we hebben dus behoorlijk veel snoepjes van dit kastje gehad.

Ik heb er allemaal foto’s in lijstjes op- en in staan. Het zijn allemaal familie foto’s waaronder trouwfoto’s van mijn opa en oma, ouders en schoonouders, foto’s van mijn man en mij toen wij nog klein waren en foto’s van onze kinderen, een kastje vol herinneringen….

019

Laatst kwam ik dit tasje tegen, ik was er gelijk helemaal “weg” van, het is een nieuw tasje maar heeft toch een liefelijke, brocante uitstraling…..ik ben er erg blij mee.

020 025

026 029

Ik kan geen mooier plekje voor dit tasje vinden dan hier aan het kastje vol herinneringen ……….

11 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee om al je foto's zo in dat kastje bij elkaar te zetten ......en het tasje past er inderdaad perfect bij !
  Mooie foto's heb je gemaakt van het tasje , zo is ie goed te zien .
  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat daat ook heel leuk. En het is ook een heel lief tasje met brocante stijl.
  Leuke foto's

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waahhh wat is het hier toch altijd top genieten.
  Ook jeugd sentiment hier zie ik.......wat mooi.
  En je tasje......waar heb je die wel weg, als ik dat vragen mag, ik vind hem zo top.....
  Altijd een feestje hier.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat n mooi kastje vol zoete herinerringen geweldig.Van t tasje ben ik ook helemaal weg.Spaar oude tasjes maar deze past er zo tussen hoor.Fijne zonnige dag,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lief kastje is dat, en dan met zulke mooie herinneringen!!
  Mijn oma had ook zo'n soort kastje, zij is pas overleden en hij staat nu bij mijn nichtje, fijn gevoel als zoiets in de familie blijft.
  En je tasje hoort er helemaal bij!!
  Groetejs, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je al die foto's als verzameling bij elkaar hebt en dan in/op het kastje van je opa en oma.. een echt familiehoekje. Het is dat je zegt dat het geen oud tasje is.. het straalt wel de sfeer van vroeger uit, een schatje! Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo heb je al je dierbaren steeds dichtbij.
  Bij het tasje, ook al is het gloedjenieuw, moest ik denken aan 19e eeuwse dames die bij elkaar op de thee gaan. Ze noemden in die tijd een tasje een "réticule" ; klinkt zoveel chiquer dan gewoon tasje toch.
  (vertaling uit het frans : réticule: damestasje handtasje, reticule, karbies.
  Dat waren nog eens tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk zijn die kleine tasje hè? ik heb ook verschillende in huis en ze zijn ook zo decoratief, echt een plaatje zo bij je mooie theekastje vol herinneringen....

  groetjes, jeanette..oo..ja mooi winkeltje is dat in roden hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh wat een mooi kastje, alleen om de herinnering die er aan zit maakt het kastje zooo waardevol ! Wat een leuk idee om daar allemaal foto's in te zetten!

  Soms hoeven dingen niet antiek te zijn om gewoon mooi te zijn, ik vind het ook heel mooi, en het staat prachtig, mooie aanvulling op het geheel.

  Ik kan er ook zo van genieten, k wens jou ook heel lang plezier er van !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marjan, wat prachtig zo'n kastje met al die mooie herinneringen aan je grootouders, dat maakt het extra speciaal. Ik had ook een goede band met mijn grootouders en herken veel in je verhaal. De mijne woonden ook vlakbij en ik kwam er iedere dag wel, ook natuurlijk met de snoeppot waar we iets uit mochten pakken, het snoeppotje staat als dierbare herinnering nu bij mij.
  Je tasje is prachtig en heeft zo een mooi plekje gekregen.
  Fijne dag en groetjes, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bijzonder hoor als je dit soort meubeltjes vol herinneringen nog steeds hebt, wat toepasselijk om familiefoto´s erin te zetten, voor het tasje heb je een prachtige plek gevonden je hebt er oog voor.

  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie,kom je nog eens langs?
Lieve groet Marjan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails