woensdag 16 september 2009

pompoenenfeest….

Afgelopen zaterdag ben ik naar een pompoenenfair geweest, het was er erg leuk, waar je ook keek ,allemaal pompoenen…….Ik heb goed ingeslagen, mijn aankopen moesten met de pompoenexpress vervoerd worden( jongens reden op grote trapskelters met aanhanger rond om de pompoenen naar de auto’s te brengen, een heel goed idee!)

Foto's-0007 Foto's-0008 Foto's-0006 Foto's-0009

Mijn aankopen ….een hele kar vol.

004

Ik had op dit bankje 2 manden gevuld met lavendel staan maar die waren nodig aan vervanging toe. 006

007   010015

Deze lantaarn had ik op een ander plaatsje staan maar als je één keer begint met veranderen…..ik heb in de lantaarn ook 2 kleine pompoentjes gelegd, samen met een vaasje gevuld met vrouwenmantel en klimop. 

068066

Ook het bistrosetje even in een herfstjasje gestoken.

017 019 023 001 021

En gelijk maar even dit bankje van een herfst -tintje voorzien. In de grote lantaarn staat een vrouwentorso, omringd door schelpen en zeesterren, bij mij gaan zomer en herfst samen zoals op de foto te zien is.

POMPOENENFEEST BINNEN ……….

040 041 048 051 

Ook binnenshuis gelijk maar even in herfstsfeer hullen..ik hou niet van hele warme kleuren in het interieur , bij mij kom je dan ook geen oranje en gele pompoenen tegen maar juist zachte en neutrale kleuren, vandaar ook alleen maar deze groene pompoenen. In mijn vorige bericht had ik het over dit vogelkooitje, ik noemde het een kleine etalage, de inhoud heb ik inmiddels weer veranderd in (hoe kan het ook anders)herfstsfeer….Ik had deze pompoen uitgehold om er een waxina lichtje in te doen maar deze bleef niet branden en het is een enorm gepruts omdat de kooi maar een hele kleine opening heeft om er in te kunnen komen. Daarom heb ik maar een viooltje in de pompoen gezet, samen met wat mos, tilansia en hier en daar een parel en wat klimop is het toch nog een beetje herfst geworden.064 059 054

Naast het kooitje heb ik een bord met daarop nog een paar kleine pompoentjes samen met wat lint en mos neergezet. Al met al genoeg herfstsfeer in en om huis……..

16 opmerkingen:

  1. OH Die zijn MOOI!! Vooral die witte, die zoek ik ook steeds maar kan ze niet echt vinden. Komende zondag is het hier Molendag. Rondom de molen word er dan een najaarsmarkt gehouden, met wat brocante, bloemen en eigen gekweekt fruit enzo. EN Pompoenen!! HOOP er wat van mee te nemen, vooral als ze witte hebben!! Dan zie je ze wel verschijnen op mijn blog hoop ik,

    Groetjes.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo ,
    wat heb je leuke dingen gedaan met die pompoenen , ziet er echt super gezellig uit bij jou zowel binnen als buiten .
    Ik ben ook op zoek naar die witte en groene maar hier in het dorp nog niet gevonden .
    groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellig pompoen feest bij jouw thuis! Vooral die grijsgroene pompoenen vind ik zo mooi, helaas zie je die niet zo vaak. Ik ben ook niet zo weg van de oranje en gele kleuren.
    Geniet van je herfstsfeertje!!
    Groetjes, Anne,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. kijk die grote groene pompoenen zoek ik dus hè? waar was deze pompoenmarkt? of heb ik daar weer overheen gelezen, ik ga zo je post nog even rustig lezen, ik werd helemaal hyper omdat ik hier die oudgroen grijze pompoenen zie....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jeanette,die markt was in Winde, ik heb laatst ook een paar van deze pompoenen gekocht bij Tuincentrum Roden maar daar was op dat moment verder niet "veel soeps" maar wie weet is er inmiddels nieuwe aanvoer. Aankomend weekend is er in( ik geloof) Nieuw Weerdinge de country en pumpkinfair, ben er zelf nog nooit geweest maar het schijnt daar ook heel leuk te zijn en daar zijn vast ook heel veel pompoenen. In ieder geval succes met zoeken...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zalig he al die pompoenen op zo'n markt,de een nog mooier en groter dan de ander.
    En wat heb je ze leuk verwerkt binnen en buiten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er prachtig uit, ik heb hier nog niet veel moois in de tuincentra gezien.
    Echt genieten bij jou binnen en buiten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. heel mooi al die pompoenen en ik heb ook een leuk gezellig beeld bij die kids die rondrijden om ze te vervoeren, net een soort kaboutertjes. weet jij hoe lang die pompoenen nou goed blijven in je tuin of binnen?

    groet Lavender

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat sprookjesachtig mooi , heel stijlvol .
    Ik heb genoten van je mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die grote pompoenen zijn idd erg mooi. Dat groen grijze spreekt zelfs mij aan. Maar die felle kleuren doen mij niets. En staat die lantaarn nu gewoon op de leuning? Ben je niet bang dat het eraf valt.
    Wel leuk

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat heerlijk weer al die pompoenen. Ik ben er nog niet op uit gegaan, maar van het weekend is er bij ons een in de buurt, dus ga ik daar even kijken. Ik ben ook gek van de witte en groene soorten. Je hebt hele mooie uitgezocht, en je hebt ze ook heel leuk gedecoreerd. Die op da tuinvazen staan erg leuk zo en ook die in het kooitje. Nou ja, eigenlijk staat alles leuk zo. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat heb je mooie sfeervolle hoekjes gecreëerd met al die pompoenen en wat leuk die lantaarn met pompoenen.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben zelf niet zo van de pompoenen en kallebassen, juist door de meestal ornaje gele kleuren. Maar deze kleuren staan erg mooi.
    Groetjes van Kim

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wunderbare Herbstbilder.
    Einen schönen Wochenstart wünsche ich dir.
    Liebe Grüße Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Als ik al deze foto's zie, begrijp ik waarom je een hele kar vol kocht. Bleef er ook nog een pompoen over voor in de soep?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuke stijlvolle foto's, je besteed echt aandacht aan. Leuk om van mee tegenieten

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie,kom je nog eens langs?
Lieve groet Marjan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails