zondag 25 oktober 2009

nieuw muurkleurtje

Ik heb de herfstvakantie voor een deel heel nuttig gebruikt. Het heerlijke van een schoolvakantie is toch wel dat je niet op tijd staat, de ideale periode om naast leuke dingen ook nuttige dingen te doen zoals een muur verven.

054

Tja, welke kleur gaat het worden? De oude kleur op de muur is een koele, heel licht roze/lila kleur. Op het staaltje leek het een mooie kleur maar na het verven bleek die kleur veel te bleek/flets.

049

Het moet dus in ieder geval een warmere kleur worden.

053 055

Na veel wikken en wegen is het toch weer een roze tint geworden en wel Calamine van Farrow & Ball.

050 

051 052

Deze kleur is idd veel warmer dan de kleur die er op zat, alleen ook veel rozer en dat is wel wennen ( zou het toch niet tè roze zijn?)

049088


Een voor- en na foto, ik zie niet eens verschil ha ha…Je begrijpt; deze kleuren wijken af van hoe ik ze hier live met eigen ogen zie….

En als je dan toch bezig bent….gelijk maar weer even wat dingen verplaatsen en een nieuw sfeerhoekje maken.

086 071

072 075

Vorige week op een rommelmarkt zag ik dit koperen mannetje staan, ik heb ‘m geverfd in een poederige licht lila kleur (grondverf op kleur gemengd dus ik begrijp die glans niet…). Het bloemstukje is in een kopje gemaakt.Ik was vorige week in een bloemenzaakje waar ze daar bezig waren zo’n bloemstukje te maken. Daar had ik zelf nog niet aan gedacht..het zag er zo mooi uit…..

078

079 085

Dit wilde ik zelf ook maken maar toen bedacht ik mij dat ik dan zoveel bloemen moest kopen dat ik het dan net zo goed door die bloemist kon laten maken en dit is het resultaat….

Fijne zondag

8 opmerkingen:

  1. Heej, Marjan

    Even als eerste over de kleur op je muur, je vroeg zou het toch niet tè roze zijn?

    NEEE NEEEE NEEEEE niet te rose, GAAF GAAF GAAF!!!! YES YES YES helemaal mooi heerlijk dat je dit zo durft:-))))))

    Sorry ik liet mij even gaan maar dat kun je ook wel verwachten van mij met die kleur op je muur, je kandelaar en bloemstukje maken het helemaal af.

    Een fijne zondag groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie echt wel verschil hoor op de voor-en -na-foto's.. de tweede heeft een zachte, liefroze kleur. Ben je er al aan gewend? Zijn wel altijd leuke klussen vind ik! En daarna idd leuk aankleden! Ziet er top uit zo!Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi marjan,

    ook ik zie echt wel verschil hoor, wat was je kleur eerst? toevallig pink ground? want dat is idd wat een fletse roze. deze calamine vind ik mooier lijkt wel wat op reverie die ze helaas niet meer op hun kaart hebben staan. persoonlijk vind ik de reverie nog iets ouder en warmer qua kleur, deze kleur is trouwens wel altijd te bestellen hoor. bij F&B verven is het maar net hoe het lichtinval is, de kleur veranderd soms wel 4x op een dag en dat vind ik zo mooi aan deze kleuren.

    je had je -mannetje- misschien beter in deze calamine kunnen verven, dan was je zeker dat hij een matte poederige tint zou krijgen, ach joh...dat kan je ook altijd nog eens doen. mooi staat je boeketje in dat prachtige kop&schotel:-)

    lieve groet, jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo zeg helemaal top toch je muur. Ah je zou mijn muur eens moeten zien......die is ong. net zo als jou achtergrond.......Hoezo rose?
    Je kopje vind ik helemaal een top idee. Leuk om eens een keer te gaan proberen.
    Fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vind het resultaat super joh !
    jouw herfstvakantie is idd goed besteed ! sjonge
    je kandelaar en het bloemstukje zijn ook erg leuk !!!
    Groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Marjan, nou ik zie het verschil wel hoor, een mooie kleur en wat leuk de voor- en na foto's. Je heb ook weer een sfeervol hoekje gemaakt en je kandelaar is een plaatje, volgens mij heeft Jeanette er ook zo één.
    Fijne week.
    Groetjes Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind de kleur mooi hoor!
    En wat een schattig bloemstukje, staat heel mooi zo in dat kopje!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zie toch echt wel verschil, en ook heel mooi geworden zo. Het is ook zo moeilijk kiezen van zo'n klein kaartje. En het licht wat in je huis valt geeft aan iedere kleur weer een heel ander effect dan je op zo'n kaartje kunt zien. De hoekjes die je gemaakt hebt zien er heel sfeervol uit.
    groetjes en een fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie,kom je nog eens langs?
Lieve groet Marjan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails